Mediáció

Mediáció

Ingatlanjog

Ingatlanjog

Biztosítási jog

Biztosítási jog

Családjog

Családjog

Munkajog

Munkajog

Adójog, adótanácsadás

Adójog, adótanácsadás

Társasági jog

Társasági jog

Üdvözöljük
dr. Boros Andrea ügyvédi iroda honlapján

dr Boros Andrea 2

A dr. Boros Andrea Ügyvédi Irodát névadója 1999-ben a teljeskörű jogi szolgáltatás-nyújtás céljával alapította meg, melynek érdekében fiatal, ambiciózus, egyes jogterületre szakosodott kollégákkal működik együtt.

A komplex megoldásokat igénylő problémákkal több személyből álló munkacsoport foglalkozik, melynek keretében a jogászokon kívül az iroda alkalmazásában álló adószakértő, továbbá kár- és ingatlanszakértő, környezetvédelmi szakértő, valamint pszichológus-szakértő is az ügyfelek rendelkezésére áll.

Az iroda munkatársainak célja az ügyfelek professzionális kiszolgálása, a jogi kérdések gyakorlatias, ügyfélközpontú megközelítése és azok hatékony megoldása, melyhez a személyi feltételeken kívül hozzájárul a(z) 

  • szükség esetén teljes üzleti-, illetve személyes diszkréciót nyújtó 2 db elkülönített 6 fős tárgyaló;
  • 20 fős konferencia terem, (mely lehetővé teszi megbízóink részére, hogy cégeik tárgyalásaikat, prezentációjukat a megfelelő technikai eszközökkel folytassák le, akár az általunk biztosított idegen nyelvű tolmáccsal);
  • konferenciabeszélgetést is lehetővé tevő elektronikus hírközlő eszközök;
  • elektronikus cégeljáráshoz megfelelő technikai háttér (a Cégbíróság 2008. július 1-től már csak ebben a formában fogadja a társaságok beadványait);
  • azonnali tulajdoni lap elérhetőség a „Takarnet” földhivatali információs rendszeren keresztül;
  • „Cash Time” ügyviteli szoftver (mely nemcsak a mi adminisztrációs munkánkat könnyíti meg, de ügyfeleink számára lehetővé teszi a pontos, óradíj szerinti elszámolást);
  • „Céghírek Plusz” – a Cégközlöny adataira épülő adatbázis, melyből a bejegyzett cégek összes adatairól azonnal tájékoztatást kapunk.

Az iroda technikai-, informatikai eszközei és az alkalmazott ügyviteli rendszer lehetővé teszik, hogy valamennyi beérkező, illetve az irodában keletkezett iratot elektronikus formában is tároljunk.

Ügyvédi Irodánk nemcsak Gödöllőn, de a térségben is egyedülálló módon EU-konform, mozgáskorlátozottak részére kialakított, akadálymentesített tárgyalóval és mellékhelyiséggel is rendelkezik.

Nyelvismeret: Angol, német, spanyol, szlovák.

Ügyvédi irodánk valamennyi munkatársa tisztában van azzal a felelősséggel, amit ügyfeleink attól a pillanattól kezdve várnak el tőlünk, amikor ránk bízzák ügyeik intézését, és minket tisztelnek meg bizalmukkal.

A férjem 1991. novemberében hunyt el. 2006-ban betöltöttem az 55. életévemet,  benyújtottam az özvegyi nyugdíj feléledésére vonatkozó kérelmemet, amit a TB-nél elutasítottak. Állítólag változás történt a szabályokban. Kérhetem-e újra az özvegyi nyugdíj megállapítását? Ha igen, visszamenőleg jár-e az ellátás?
I
gen. A 2008. január 1-től érvényes szabályok szerint az özvegyi nyugdíj feléledésének időtartama 10 évről 15 évre változott, de csak abban az esetben, ha a hozzátartozó halálának időpontja 1993. március 1. előtti, mivel a törvény szerint ettől az időponttól kell számítani a 15 évet. Ön ezen az időn belül betöltötte az 55. évét, így újra kérheti az özvegyi nyugdíj megállapítását. Mivel a jogszabály értelmében az ellátás csak 2008. január 1-től jár, visszamenőleg nem tudja az igényét érvényesíteni.

Három  évvel ezelőtt építési telket vásároltam, és vállaltam a négy éven belüli beépítést, így nem fizettem illetéket. Úgy néz ki, hogy nem tudok építkezni, sőt a telket is el kell adnom. Meg kell-e utólag fizetnem az illetéket?
Igen, mivel a törvényben megállapított mentességi feltételt nem teljesítette. Ezen kívül az adóhatóság fel fogja számítani az eredeti időponttól esedékes késedelmi pótlékot is, melyet szintén meg kell fizetnie. Amennyiben anyagi lehetőségei korlátozottak, úgy lehetősége van fizetési könnyítés – részletfizetés, halasztás, elengedés – kezdeményezésére.

Betöltöttem a 62. évemet, ezért a munkáltatóm meg akarja szüntetni a munkaviszonyomat, rá akar beszélni a közös megegyezésre, mert állítólag az nekem jobb. A nyugdíjamhoz kellő szolgálati idővel rendelkezem, de még nem kértem a nyugdíjam megállapítását, dolgozni szeretnék.  Megteheti a munkáltatóm, hogy elküld?
Ha nem akarja a munkaviszonyát megszüntetni, a közös megegyezésre nem kötelezhetik Önt. Ha a munkáltatója meg akar válni Öntől, akkor a rendes felmondás jogát gyakorolhatja, annak minden törvényi kötelezettségével (pl. felmondási idő, arra átlagkereset biztosítása, esetleg végkielégítés stb.) együtt. Mivel még nem állapították meg a nyugdíját, nem minősül a Munka Törvénykönyve alapján nyugdíjasnak, így indokolás nélkül nem mondhat fel a munkáltatója.

Dr. Boros Andrea Ügyvédi Iroda munkatársai

2100 Gödöllő, Bajcsy-Zsilinszky E. u. 34.

Telefonszám: +36-70-365-5865, +36-70-427-5192, +36-28-413-537

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Ügyfélfogadás időpontja:
Hétfőtől – csütörtökig: 9 órától,
lehetőleg telefonon előre egyeztetett időpontban
Pénteken ügyfélfogadás nincs.