Biztosítási jog

Biztosítási jog

Családjog

Családjog

Munkajog

Munkajog

Ingatlanjog

Ingatlanjog

Adójog, adótanácsadás

Adójog, adótanácsadás

Mediáció

Mediáció

Társasági jog

Társasági jog

Üdvözöljük
dr. Boros Andrea ügyvédi iroda honlapján

dr Boros Andrea 2

A dr. Boros Andrea Ügyvédi Irodát névadója 1999-ben a teljeskörű jogi szolgáltatás-nyújtás céljával alapította meg, melynek érdekében fiatal, ambiciózus, egyes jogterületre szakosodott kollégákkal működik együtt.

A komplex megoldásokat igénylő problémákkal több személyből álló munkacsoport foglalkozik, melynek keretében a jogászokon kívül az iroda alkalmazásában álló adószakértő, továbbá kár- és ingatlanszakértő, környezetvédelmi szakértő, valamint pszichológus-szakértő is az ügyfelek rendelkezésére áll.

Az iroda munkatársainak célja az ügyfelek professzionális kiszolgálása, a jogi kérdések gyakorlatias, ügyfélközpontú megközelítése és azok hatékony megoldása, melyhez a személyi feltételeken kívül hozzájárul a(z) 

  • szükség esetén teljes üzleti-, illetve személyes diszkréciót nyújtó 2 db elkülönített 6 fős tárgyaló;
  • 20 fős konferencia terem, (mely lehetővé teszi megbízóink részére, hogy cégeik tárgyalásaikat, prezentációjukat a megfelelő technikai eszközökkel folytassák le, akár az általunk biztosított idegen nyelvű tolmáccsal);
  • konferenciabeszélgetést is lehetővé tevő elektronikus hírközlő eszközök;
  • elektronikus cégeljáráshoz megfelelő technikai háttér (a Cégbíróság 2008. július 1-től már csak ebben a formában fogadja a társaságok beadványait);
  • azonnali tulajdoni lap elérhetőség a „Takarnet” földhivatali információs rendszeren keresztül;
  • „Cash Time” ügyviteli szoftver (mely nemcsak a mi adminisztrációs munkánkat könnyíti meg, de ügyfeleink számára lehetővé teszi a pontos, óradíj szerinti elszámolást);
  • „Céghírek Plusz” – a Cégközlöny adataira épülő adatbázis, melyből a bejegyzett cégek összes adatairól azonnal tájékoztatást kapunk.

Az iroda technikai-, informatikai eszközei és az alkalmazott ügyviteli rendszer lehetővé teszik, hogy valamennyi beérkező, illetve az irodában keletkezett iratot elektronikus formában is tároljunk.

Ügyvédi Irodánk nemcsak Gödöllőn, de a térségben is egyedülálló módon EU-konform, mozgáskorlátozottak részére kialakított, akadálymentesített tárgyalóval és mellékhelyiséggel is rendelkezik.

Nyelvismeret: Angol, német, spanyol, szlovák.

Ügyvédi irodánk valamennyi munkatársa tisztában van azzal a felelősséggel, amit ügyfeleink attól a pillanattól kezdve várnak el tőlünk, amikor ránk bízzák ügyeik intézését, és minket tisztelnek meg bizalmukkal.

Az elmúlt időszakban, a médiában is nagy port kavart, hogy a főváros rendeletben tiltotta meg, hogy a felhasználó a TÁVHŐ szolgáltatóval a közüzemi szerződését felmondja. Az Alkotmánybíróság májusban hozott határozatában semmisítette meg a fenti rendeleti intézkedést, így a továbbiakban már Budapesten – és amennyiben van olyan települési önkormányzat ahol szintén bevezettek hasonló tilalmakat ott is - elhárult az akadálya, hogy a fogyasztók bármilyen más műszakilag elfogadott fűtési rendszerre térjenek át, amennyiben az alábbi feltételeket teljesítik.

A Társasházak vonatkozásában amennyiben az egész Társasház szeretne leválni a meglévő rendszerről, úgy első lépésben a távhőszolgáltatóval határozatlan időre kötött közüzemi szerződést kell felmondania. A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény értelmében a megszűnés feltétele, hogy a társasház teljesítsen meghatározott jogszabályi feltételeket. Elsődlegesen a tulajdonostársak legalább 4/5-ének a hozzájárulása, amelyet közgyűlési határozatba foglalnak. A szerződés felmondása nem okozhat jelentős kárt más számára, nem korlátozhatja mások tulajdonosi, használói bérlői jogait. Természetesen a Társasháznak kell viselnie azokat a költségeket, amelyek a felhasználói berendezéseknek a műszaki átalakításával merülnek fel. Továbbá a szerződés felmondását a meglévő rendszer műszaki megoldásának lehetővé kell tennie, és a felmondás nem ütközhet egyéb jogszabályba. Ezeknek a feltételeknek a fenn állásáról a Társasháznak írásban kell nyilatkoznia a szolgáltató felé.

Eltérő esetet képez, amikor nem az egész Társasház, hanem csak az épület valamely része kíván kilépni a közüzemi szolgáltatásból. Erre csak úgy van lehetőség, ha nem a közüzemi szerződés megszüntetését, hanem a módosítását kezdeményezik a szolgáltatónál. Kezdeményezni a Társasháznak és az épületrész tulajdonosának együttesen kell, és itt nem elég a tulajdonostársak 4/5-ének a hozzájárulása, a tulajdonosok 100%-ának kell hozzájárulnia, ráadásul az új fűtési rendszernek a már meglévő felhasználói berendezésektől függetlenül üzemeltethetőnek kell lennie. Emellett a szolgáltatás épületrészi megszüntetése itt sem okozhat jelentős kárt az épület többi tulajdonosa számára.

Összefoglalva a fentieket, jogszabályilag nincs akadálya a TÁVHŐ-ről történő leválásnak.


Dr. Boros Andrea Ügyvédi Iroda Munkatársai

2100 Gödöllő, Bajcsy-Zsilinszky E. u. 34.

Telefonszámok: +36-28-413-537

Fax: +36-28-527-167

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Ügyfélfogadás időpontja:
Hétfőtől – csütörtökig: 9 órától,
lehetőleg telefonon előre egyeztetett időpontban
Pénteken ügyfélfogadás nincs.